Девет најголеми теории на заговор кои се докажале како вистинити во 2017 година

2017 година ќе биде запаметена како година во која теоретичарите на заговор ги разоткрија лажните вести на мејнстрим медиумите.

За да покажат колку работите се разоткрија како теории на заговор, ви пренесуваме список од 10 најдобри теории на заговор кој се обвистиниле во 2017 година.

1. Холивудската и политичка елита е разоткриена поради нивните ужасни сексуални злоставувања, на мажи жени и деца.

Само минатата година, добри луѓе се обидоа да укажат на аферата Пизагејт, која се случила во ресторан во Вашингтон, што покажало дека идејата за сексуално злоставување меѓу елитата не била смешна. Но, пред тоа секој кој ќе споменел сексуално злоставување меѓу елитата бил навредува и исмеан од мејнстрим медиумите.

Оваа година, беше поинаку. Харви Вајнштајн бил катализатор на разоткривање на овие злодела, поранешните жртви излегоа во јавност и почнаа јавно да ги именуваат своите злоставувачи, нешто во што беше вмешана и полициајта. Американскиот народ исто така дозна дека владата троши милиони на плаќање за да ги замолчат жртвите.

2. Модификацијата на времето скокна од теорија на заговор поврзана со хемитрејлс, во секојдневна реалност, кога американскиот Конгрес спроведе сослушување поврзано со геоинжинерингот.

Геоинжинерингот конечно излезе во јавноста кога американскиот државен поткоитет за заштита на околината и енергетскиот поткомитет одржа сослушување во ноември, за да расправа за науката која сега воглавно се смета за „теорија на заговор“. Такви теории би останале на работ на општеството и обично би биле негирани од страна на мејнстрим медиумите, со кои управува владејачката олигархија.
Контроверзните теми за климатскиот инжинеринг или модифицирање на времето, кој е популаризиран и поедноставен со поимот „chemtrails“, зачекори од сенката во светлото на јавноста за прв пат.
3. Објавени се 20.000 документи во август кои докажале дека Американската агенција за заштита на околината (ЕПА) ангажирала хемиски компании за да во јавност пушти смртоносни отровни работи.
Високо токсичните хемиски соединенија кои ги произведува компаниите Дов, Монсанто, ДуПонг, и други компании се развиваат и продаваат низ светот, производи во големи количини, а федералните агенции го дале своето одобрување на темел на лажните испитувања на безбедноста.
Документиите се докажале дека, наместо да делуваат за да ја заштитат јавноста и да ги преиспитаат хемикалиите, ЕПА одржала таен состанок со хемиските компани за да се увери дека нивниот производ и понатаму ќе се продава.
4. Мејнстрим медиумите на крај признале дека Соединетите Американски Држави им помагаат на терористите во Сирија.
Во ноември Би-Би-Си објави извештај со кој потврдува дека во САД и сириските одбрамбени сили свесно им помагале на илјадници борци на Исис.
Би-Би-Си, откри детали од тајниот договор кој им овозможи на стотина борци на Исламската држава и нивните семејства да побегнат од градот Рака, под надѕор на коалицијата на чело со САД и Велика Британија.
Тогаш во декември истрагата заклучила дека 97% од оружјето кое го користат борците на Исламската држава го добиле незаконски од страна на САД и Саудиска Арабија.
5. Разоткриено е дека банката ФЕД работи со американската истражувачка агенција
Доверливи сметки во оквирот на ФЕД, се користени од страна на „US Tresaury“ и други оддели „неколку пати годишно за да се анализираат уделот во имотот на централните банки на Руија, Кина, Ирак, Турција, Јемен, Либија и други“, се наведува во извештајот на Ројтерс.

Централната банка на САД ги држи во тајност информациите кои се наоѓаат на тие сметки. Но, според официјалните лица кои ги интервјуираше Ројтерс, американските власти редовно ги користат снимките.

6. Откриен документ кој ја докажува заверата дека ЦИА планира да спроведе државен удар во Иран во 1953 година

Ново откриениот документ под името, „надворешни работи на САД, 1952 -1954, Иран, 1951-1954“, осигураа значителна разлика дека таа верзија на удар на Стејт Департментот од 1989 година, која изостави било каков ангажман на американските и британските известувачки служби.

7. Милијардери и елитисти отворено признале дека користат крв на мали деца

Откако теоретичарите на заговор во јавноста објавија факти дека богаташите користат крв на мали деца за поттикнување на долговечност, тоа сега стана реалност и реален бизнис во САД. Не само што тоа е работа, туку и милијардерите го признаа својот интерес во тоа.

Некои милијардери од Силиконската долика, како Питер Тхиел, милијардерот коосновачт на „PayPal“, и советник на Доналд Трамп, призна дека прима крв на млади луѓе и деца.

8. Криумчарењето на дрога која ја спроведе ЦИА разоткри експлозивна серија на „History Channel“

ТВ мрежата ја разоткрија поврзаноста на владата со криумчарењето на дрога во војна против дрогата и документарната серија од четири дела на „History Channel“, под името „Американската војна против дрогата“.

9. Мејнстрим науката покажа дека витаминот Ц е лек кој го уништува ракот

Според истражувањата на Универзитетот во Иови, акробат кој произлегува од витаминот Ц, е поврзан со нивото на хидроген пероксид во клетките на ракот, кој имаат отровен ефект на клетките на рак, убивајќи ги клетките од рак како лабораториски стаорци, и не нарушувајќи ги нормалните клетки во процесот. Истражувачите заклучиле дека витаминот Ц навистина бил смртоносен за некои водови на рак.

Во 2017 година, светот дозна дека вистината била повеќе странец отколку фикција, и светло кое сеуште сјае во мракот. Во сите докажани заговори во 2017 година, не можеме да не бидеме и понатаму оптимистични за 2018 година, во која светот уште повеќе ќе се разбуди.