ДИЗНИ ја криеше ОВАА тајна со децении – Чудно како не сме го приметиле ова досега?

By
Ако некогаш сте имале „дежа ву“, чувство додека ги гледате прочуените цртани, сте биле во право, еве и зошто.

dobivaj vesti na viber

Без Дизни цртаните филмови тешко можеме да го замислиме животот, многу од нив и напамет знаеме колку пати сме ги гледале, но веројатно никој не приметил како Дизни, не „измамувал“ со децении!

И да не биле неколкуте вжештени фанови, кои ги споредиле сцените од прочуените цртани, кој знае дели оваа тајна некогаш би била откриена.

Но реалноста е проста – за да се заштедат пари, команијата „Дизни“ ги рециклира истите анимирани кадри, па така, на пример, сцената со танцот од „Снежана и седумте џуџиња“, од 1937 година, е целосно иста како онаа од цртанот „Робин Хид“ снимен 1973 година.

 

Но тоа е само почеток, на преклопување на кадрите од „Пепелашка“ и „101 Далматинец“, „Алиса во земјата на чудата“ и „Пинкоио“… и многу други.

Ќе ви се допадне