Монсатовиот хербицид за кој „WHO“ истакна дека е карциноген, ПРОНАЈДЕН ВО ВАКЦИНИТЕ

By

Постојано слушаме во медиумите дека вакцините се безбедни, но дали се сигурни, кога во нив ќе се стави „канцероген хербицид“?

dobivaj vesti na viber

Ентони Самсел, независен истражувач од Њу Хемпшир и еден од водечките светски истражувачи на ГМО, собра голем број на популарни вакцини и ги анализираше во повеќе лаборатории во САД.

Открил без сомнение дека, вакцините во голема мера се загадени со хербицид произведен од Монсанто.

Ентони издал пет ревидирани текстови за хербицид глифосат (активна состојка во производство на Roundup®).

Наскоро ќе го објави и шестиот текст во кој се говори за тоа дека најчеста користената вакцина е контиминирана со хербицид глифосат.

Да, добро прочитавте: Нашата вакцина е контаминирана со хербицид за кој Светската здравствена организација изјави дека „веројатно е канцерогена за луѓето“.

Како е можно тоа да се случи? Тој одговор е едноставен.

Многу вакцини содржат животински нуспродукти, како што се желатина, казеин, говедски казеин, телешки серум, или пилешко протеинско јајце.

Животните од кои тие производи доаѓаат се хранети со житарици кои се шприцани со глифосат. Не треба да бидете ракетен научин за да дојдете до заклучок дека тие животни, се хранети со глифосат, и дека содржат глифосат во своите нуспроизводи.

Самсел упатил писмо до Конгресот, но се што добил како повратен одговор, било молк.

Во писмото до Конгресот, Самсел исто така изјавил дека глифосатот е синтетичка аминокиселина. Во глифосатот се наоѓаат сите видови на ткива, особено во коските односно коскената срж, кај оние кои ги хранат со многу глифосат.

Пронајдено е дека следната вакцина е контаминирана со глифосат.

1. MMR
2. Варицела (водена козица)
3. Зоставакс
4. Прокуад (MMR, рубеола, варицела)
5. Fluzone Quad (вакцина против грип)
6. Хепатитис Б (B Energix-B)

Откриено е дека вакцините од различни производители се контаминирани. Луѓе ова е голема работа. Вакцинирањето со вакцини кои се контаминирани, со познат хербицид, кој според „WHO“, (Светската здравствена организација) е веројатно канцероген за луѓето, и треба да се забрани.

Во видеото во продолжение, Ентони разговара за новонастанатото здравствено откритие, за глифосатот во вакцината и како тоа може да влијае на луѓето.

Ќе ви се допадне

go88 danh bai doi thuong go88 go88 events

https://tai.sunwin.gg/