На Америка ѝ се заканува граѓанска војна, ако некој од кандидатите за претседател не ги признае изборите

На Америка ѝ се заканува граѓанска војна, ако некој од кандидатите за претседател не ги признае изборите, стои во најновиот извештај кој го направила транснационалната невладина организација International Crisis Group, IGC. Експерти од оваа организација го следат развојот на насилство ширум светот и ја следат ситуацијата во воените зони и земјите кои се на работ на … Продолжи со читање На Америка ѝ се заканува граѓанска војна, ако некој од кандидатите за претседател не ги признае изборите