Новинар открил вонземјани во Перу и ги претставил во националниот Конгрес во Мексико Сити

Во националниот Конгрес во Мексико Сити, на првата седница новинарот Хозе Хаиме Маусан претстави две кутии со човеколики скелети за кои тврди дека се мумии кои ги пронашол во Перу. Рече дека се мумифицирани суштества кои потекнуваат од други планети.

Тој и пред шест години прегласени мумии на вонземјани во Перу, но сигурно на тамошното обвинителство тоа се изработени кукли, прекриени со тоа што од хартија и синтетичко лепило симулација на исушена кожа.

„Не сме сами, а ова е доказ. Ако ДНК покажува дека тие се нечовечки суштества и дека на светот нема ништо слично, треба да ги сметаме за такви“, рече Маусан, скелетите ги нарече вонземјани.

И директорот на Научниот институт за здравје на мексиканската Морнарица, Хозе де Хезус Заке Бенитез, сведочеше под заклетва дека анализата на ДНК, рентгенски снимки и тридимензионална реконструкција потврди дека овие тела немаат врска со луѓето суштества.

Маусан објасни дека скаменетите тела биле пронајдени во 2017 година длабоко под земја во перуанската ина Назка, која е позната низ целиот свет од пустелија на површината, видливи само кога се надлетуваат на голема височина.

Не е јасно дали е шест години подоцна пред мексиканските конгресмени биле прикажани другите кукли, но научниците се убедени дека тоа е измама од големи размери.

„Фигурите имаат елементи. Новинарот лажно тврди дека нашиот универзитет го потврдил пронаоѓањето и не е потребно рентгенско скенирање за да се дозволи дали наводните калцифицирани тела се вонземни“, рече Хулиета Фиеро, истражувач од истражувач за астрономија на националниот автономен Универзитет на Мексико.

Таа воопшто не му верува на новинарот.

Scroll to Top