Океаните ќе горат, температурата ќе достигне до 250 степени

By

Доколку не се променат климатските услови, Земјата може да стане жешка планета како Венера, тврди физичарот Стиван Хокинг.

dobivaj vesti na viber

Близу сме до точката на која глобалното затоплување ќе стане неповратно. Потезите на Доналд Трамп можат да придонесат Земјата да стане Венера, а темепратурата да достигне до 250 степени.

Голем број  на стручни лица мислат дека тврдењата на Хокинг се драматични бидејќи за разлика од Венера, земјата се наоѓа далеку од Сонцето и со оглед на нејзиниот хемиски состав никогаш нема да има густа атмосфера така да температурата нема да достигне до 250 степени.

Ќе ви се допадне