Подгответе се за најблескавата слика – Стигнува невиден дожд на метеори

By

Најблескавиот дожд на метеори во историјата на човештвото се случил на 12 август 2017 година.

dobivaj vesti na viber

Оваа феноменална слика го осветлува ноќното небо, но постојат индиции дека ќе биде видлива и за време на денот.

Дождот на метеори е вообичаен за периодот меѓу 17 јули и 24 август, но оваа специфична појава следниот пат ќе може да се просведочи дури по 96 години.

Астрономите советуваат дека дождот на метеори најдобро се гледа кога небото е најтемно, особено пред зората.

 

Ќе ви се допадне