Путин: Севернокорејската криза се води под лажното знаме на глобалистите за почеток на Трета светска војна, со која се сее страв

Владимир Путин предупреди дека севернокорејската нуклеарна криза, е оркестирана под „лажно знаме“ од страна на Новиот Светски Поредок, со цел отворање на голем глобален конфликт, кој брзо ќе ескалира во Трета светска војна.

dobivaj vesti na viber

Како што напнатостите и понатаму растат меѓу САД и Северна Кореја, со заканите со „оган и бес“, кои стигнуваат од САД, како одговор на потенцијалните ракетни удари кои би можеле да стигнат од Северна Кореја, Путин предупреди дека треба да се чита меѓу редови и да се види кризата таква каква што е – Новиот Светски Поредок ја произведе кризата за да го унапреди својот план кон една светска влада.

„Ким изјави дека ќе ги лансира проектилите во близина на Гуама, американската територија во Тихиот океан“, изјави Путин на јавниот настап во Сочи.

„Но морате да запрете и да размислите, зошто тој баш тоа го рече во тој момент, дали истиот тој се користи како марионета на глобалистите“, продолжи Путин.

Меѓународните корпоративни медиуми почнаа да ги туркаат тврдењата дека Северна Кореја „може“ да има минијатурно нуклеарно оружје, кое би можело да го погоди Гуам, или Јапонија, или пак Јужна Кореја, или можеби пак западниот брег на САД. Но тоа е распламнување на стравот, според Путин.

„Го видовме сето тоа и претходно. Истите луѓе ги изјавија истите работи за оружјето за масовно уништување во Ирак. Изјавија дека тие можат да ги погодат европските градови во рок од 45 минути. Но, по војната во Ирак, по независните меѓународни истраги, не е пронајдено ништо. Глобалистичката интрига сакаше само војна“.

Во моментов се одигруваат главните историски битки, меѓу глобалистичките средни банкари и оние кои одбиваат да им се поклонат. Сепак Путин не верува дека Ким Јонг-ун е добро момче, но верува во националната сувереност и ја отфрла глобалистичката визија.

Кога Путин говори за „глобалистичката интрига“, тој мисли на меѓународниот банкарски синдикат со Ротшилд на чело и неговите планови за една светска влада. Северна Кореја е една од последните земји кои ја одби Централизираната банка на Ротшилд. Либија не ја сакаше истата таа банка и погледнете што им се случи. Сирија исто така не ја сака и затоа Новиот Светски Поредок работи прекувремено да ја уништи таа земја.

Новиот Светски Поредок планира да ја искористи Сирија како експлозивно жариште, за почеток на Третата светска војна и успеа да ги измами и намами сите светски главни играчи во запалива комбинација на силите. Под управата на Обама и Хилари Клинтон, Новиот Светски Поредок беше насочен на масовни конфликти на Блискиот исток кој требаше да го променат светот, со цел создавање на ред во хаосот.

Но, за прв пат во историјата на пропагандната алатка на Новиот Светски Поредок, мејнстрим медиумите, тие не успеаа да ја извршат задачата и да ја убедат јавноста дека војната беше неопходна, оправдата и посакувана.

Луѓето во светот се уморни од бескрајниот татнеж на воените бубњеви, и наместо тоа, почнаа да ја препознаваат мудроста на Путиновиот антиглобалистички став.

Додека големите светски војски се под контрола на глобалистичките политичари, а мејнстрим медиумите се под контрола на глобалистичките интереси, светот нема да биде сигурен.

 

Scroll to Top