Сведоштво на поранешен масон – Луцифер ни ги откри сите планови

Дури 50 години сотонистите и масонерите работеле на тоа да го изградат светот каков што го гледаме денеска. Меѓу другото, се работело на тоа на човештвото да му се открие „њу ејџ“ – новата религија која има за цел да ја сокрие вистината за Исус.

Роџер Морнеа во раната фаза на својот живот упаднал во тајно секташко друштво од кое  едвај се извлекол. Во видеото Рогер објаснува како станал дел од сектата, но и начинот на кој ѓаволот ги заробувал луѓето, еден по еден.

Тврди дека како член на сектата бил упатен во сотонските планови за човештвото затоа што комуницирал со сотоната.

Приказната за духовните борби и зла кои ретко кој може да ги разбере објаснува како работите кои се „застрашувачки“ под будното око на сектата стануваат добри и нормални.

Во ова видео Роџер открива на кој начин бил повикан во сектата и на кој начин спиритизмот дејствува врз луѓето. Ги открива тајните и идните планови на ѓаволот.

Интервјуто е снимено во 1980 година, а она за кое тој зборува се случувало 10 години претходно.

Се чини дека по 50 години многу од работите кои Роџер ги наведе како план на сатаната за човештвото се остваруваат.