(ВИДЕО) „BBC“ ја разоткри лагата на Кока Кола – И тоа пред претседателот на компанијата

By

Водителот на BBC, Џереми Паксман разговарал со претседателот на Кока Кола за Европа, Џејмс Квинси и во таа прилика јавно покажа колку шеќер има во тој напиток.

Во еден момент водителот на шефот на овој гигант му покажува колку кесички шеќер се наоѓа во една чаша од овој напиток.

Иако Кока – Кола на својата амбалажа напишала дека има 35 грама шеќер во една лименка, водителот пресметал дека тоа се всушност 23 кесички шеќер во мала чаша, а дури 44 во голема.

А потоа тоа и го демонстрирал:

Ќе ви се допадне