(ВИДЕО) Манипулирање со времето: Дали ХААРП е виновен за шокантното време во регионот

Програмот HAARP се состои од голем број на радиотрансмитери кои имаат огромна енергија. Се состои од преку 180 антени сместени на неколку хектари земја. Главниот HAARP антенски комплекс е сместен на Аљаска. Овие моќни трансмитери секојдневно во континуитет испраќаат преку 3,000,000 волти користејќи шест генератори со јачина од 3,6 илјади коњски сили. Тоа е 100 пати појако од антените кои што на пример ги користи Телевизиската станица Би-Би-Си.

dobivaj vesti na viber

Биологот Дејан Маркуш е уверен дека ваквите неверојатни температури имаат врска со климатските промени во светот, а балканскиот пекол од 62 степен директно е поврзан со HAARP антенските системи кај Барајево.

Веќе скоро десет години во САД каде што живеам и работам, се водат полемики околу климатските промени и ефекти за „стаклената градина“, а противниците на HAARP јасно предочија дека овој антенски систем прави голема штета на земјината јоносфера менувајќи ја климата и зголемувајќи ги енермно температурите. Самиот систем прави дупка во сферата која што не заштитува од сончевите честици, дозволувајќи истите да продрат до земјината кора.

На оваа тема објавуваме и документарниот филм поврзан со Хаарп системот.

Scroll to Top