(Видео) Снимка која го покажува крајот на светот или раѓањето на ново Сонце?!

By

Жителите од канадската провинција, Британска Колуммбија, на 13 јануари направија неверојатна снимка, која веднаш предизвика разноразни шпекулации на социјалните мрежи.

Видеото е снимено кај кањонот Чикамус и на почетокот се гледа само едно Сонце.

Но, наскоро доаѓа до раздвојување и се гледаат две ѕвезди.

Снимката ги преплави социјалните мрежи и во коментарите можеле да се прочитаат најразноразни теории, од најверојатната, дека станува збор за оптичка илузија, до фантазии од типот како што е Нибуру, планетата која наликува на крајот на светот.

Пресудете самите:

Ќе ви се допадне