(видео) Сведоштво на поранешен масон – „Луцифер ни ги откри сите негови планови“

By

Дури 50 години сотонистите и масонериите работеле на подготовка на светот кој денеска го гледаме. Меѓу останатото се се работело за да човештвото се потпре на „New Аge“, (новата ера), која има за цел да ја сокрие вистината за Исус!

dobivaj vesti na viber

Роџер Морне, во раната фаза од својот живот упаднал во тајна секташка група од која се едвај се извлекол.

Во видеото кое ќе го погледнете, Роџер објаснува на кој начин упаднал во сектата, но и начините на кои ѓаволот му служел на спиритизмот, со цел да заробува човек по човек.

Тврди дека како член на сектата бил упатен во сотонските планови за човештвото, затоа што со него и комуницирале, додека тој им кажувал што треба да прават.

Приказната за духовни борби и злото кое ретко кој може да го разбере, ги објаснува работите кои се „застрашувачки“, но под будното око на сектата истите стануваат добри и нормални.

Во ова видео кое го објавил Роџер, се говори и начинот на кој тој е повикан во сектата и на кој начин спиритизмот делува на луѓето и светот. Ги открил тајните и иднинте плнаови на ѓаволот.

Интервјуто е снимено во 1980 година, а тоа што тој го зборува се одвива десетина години претходно.

Можеме да видиме како после 50 години во нашето време, се исполнува доста од сето тоа што Роџер го навел како план на Сатаната, за човештвото, на кое очигледно наседнуваме.

Ќе ви се допадне