(ВИДЕО) Застрашувачката вистина за производството на млеко во 5 минути!

By

Ние тоа веќе одамна го рековме, и ќе го повториме со еден збор: Начинот на кој се однесуваме кон животните, на оваа планета е на човек да му се скрши срцето.

Може се чини дека е полесно едноставно да ги игнорираме ужасите кои ги преживуваат овие суштества од наша страно, но незнаењето не е одговор.

Кога е во прашање одгледувањето на животните за колење – нешто што се случува со милијарди животни секоја година – зборот „застрашувачко“ е преблаг за да се претстави сликата.

Повеќето луѓе не ни сакаат да знаат за условите во кои нивното место било изложено, но тоа е одговорност на секој и секој од нас мора да биде известен.

Фрлањето на светло на нашата „модерна“ прехрамбена индустрија може да помогне да се промени овој систем и да не потикне нас и сите други да бараат здрави и еколошки опции.

Под видеото кое го објави Ерин Јанус, активистката за права на животните и заштита на околината, која работи на подигање на свеста што се однесува до разни прашања.

Во своето ново сведоштво, таа ги изнесува фактите за модерната млечна индустрија.

Погледнете го видеото, ако можете до крај:

Ќе ви се допадне

AnimeTV animetvs: Watch That Time I Got Reincarnated as a Slime Episode 9 (https://animetv.cc/m/PY4a/ep-9)

AnimeFreak animefreak dororo: Watch Dragon Ball Super (Dub) Episode 26 (https://animefreak.ws/m/RkGE/ep-26)