Американците „скинаа“ седум јужноамерикански претседатели – Еве го нивното тајно скришно оружје – Следни се на Балканот?

Веста за смртта на Чавес предизвика сомнеж кај многумина кој што сметаат дека не е случајност тоа што дури 7 јужноамерикаснки лидери боледуваат од рак?! 

ugo cavesДали нашите непријатели најдоа начин да заразуваат луѓе со рак ќе дознаеме можеби за 50 години, изјави и самиот Чавез пред неколку години.

Веста за смртта на Чавес ги азгори старите сомнежи за тезите дека не е никаква коинциденција тоа што дури шест јужноамерикански лидери имале или сеуште имаат рак.

Уго Чавес (Венецуела), Кристина Фернандез де Киршнер (Аргентина), Дилма Русеф (Бразил), Инјасио Лула да Силва (Бразил), Алберто Фухимори (Перу), Фернандо Луго (Парагвај).

Некои се оперирани и беа излечени, а кај некои болеста која личела на тумор исчезнала, што дошло до голема конфузија кај лекарите.

pretsedateli so rak

Во оваа теорија на заговор веруваат и други лидери блиски на Чавез. Иранскиот претседател Махмуд Ахмадинеџад, по повод смртта на претседателот на Венецуела Уго Чавес –
„Чавес е маченик кој му служи на народот и ги штитеше луѓето и револуционерни вредности“, се наведува во пораката на сочуство на иранскиот лидер, објавен на сајтот на иранскиот претседател. Ахмидинеџад исто така дополнил дека „Чавес умрел од сомнителна болест“.

Речиси идентична изјава претходно даде и потпретседателот на Венецуела Николас Мадуро.
„Не се сомневаме воопшто, а ќе дојде и денот кога ќе можеме да формираме научна комисија која ќе открие дали со ваквата болест нашиот командант Чавес беше нападнат од историските непријатели на оваа земја“, изјавил Мадуро.
Тој истакна дека САД е против венецуелската влада и најави дека американскиот воен аташе, Дејвид Делмонако ќе биде протеран од земјата во рок од 24 часа.

Факт е дека сите овие имиња беа тврд орев на кој нагази американската надворешна политика. Дали истото ќе се случи и со некои од балканските политичари, кои исто така тераат „инат“ со високите претставници од Америка, останува да се види во иднина.

Scroll to Top