Бледо жолта боја која ќе доминира оваа сезона, бројни модни куќи ја вклучија нијансата во нивните сегашни колекции

„Pantone Color Institute“ посочи дека нијансата „Peach Fuzz“ ќе доминира во текот на 2024 година. Бројни модни куќи силно ја вклучија оваа нијанса во нивните сегашни колекции. А само неколку неистомисленици решија да го прекршат воведеното модно правило и да воспостават сопствена скала на бои.

Сега се наметнува прашањето – дали е всушност „IT“ бојата која лежерно ќе владее со сезоната пролет/лето од сенка?!

Новите трендови почнаа да пристигнуваат секојдневно, па станува премногу збунувачки да се биде во тек со сето она што постојано ни го сервира модната индустрија. Скалата на бои се менува од сезона во сезона, а речиси секоја сезона наметнува „IT“ боја.

Од една страна, со месеци суверено доминира црвената боја, од друга страна, „Peach Fuzz“ полека го зазема тронот. Сепак, сосема неочекуваната нијанса на жолта – бледо жолта нијанса – остава се појасни контури.

Scroll to Top