Денешната медицина сака да заболете од рак

Ракот е болест од која луѓето најмногу се плaшат што е разбирливо бидејќи предизвикува една од четири смртни случаи во светот. За уште поголема срамота, дијагнозата на ракот и неговото лечење се извор на заработка во оваа индустрија.

Се што човек може да направи  е да се надева дека нема да стане една бројка повеќе од брзорастечката статистика на ракот.

„Повеќе од половината смртни случаи би можеле да се превентираат Со здрав избор како што се непушењето, одржувањето на здрава телесна тежина, здрава исхрана, редовно вежбање, и спроведување на препорачаните дијагностички прегледи вели доктор Меркола, американски лекар..

vitaminiteОптимизирајте го конзумирањето на витамин D

Ако сакате да го намалите ризикот од рак, клучно е да поминете доволно време на сонце. Користејќи податоци од 100 држави, докажано е дека што поголемо UVB сонцето толку е помало влијанието на 15 различни видови на рак, вклучувајќи: Рак на мочниот меур, на грлото на матката, ендометријален карцином, плуќата

2. Избегнувајте вишок на протеини

Повеќето од нас јадат премногу протеини. Земете го во предвид намалувањето на разни протеини на 1 грам по килограм чиста телесна маса, освен ако сте спортист или сте бремена. Би било необично за голем дел од возрасните да им требаат повеќе од 100 грама протеини. Всушност потребно им е половина од тој износ. Ова може да ве шокира со оглед декс со децении не учат дека протеините се важни за нашето здравје, но вистината е дека прекумерено конзумирање може да има големо влијание на развој на ракот.

vitamin supplements

3. Јадете свежа храна – неверојатни здравствени предности

Ркулците се одлична намирница која многумина ја занемеруваат. Со додатокот во исхраната веднаш сте на чекор до здравјр.

4.Поедноставете ги своите средства за чистење

На листа на топ стратегија, за превенција на ракот, е минималното излагање на токсините како што се средствата за чистење. Иако е тешко да се докаже изложеноста на овие течности по 20-30-40 години, сепак добро е познато дека овие хемикалии за чистење на домаќинствата предизвикуваат рак, заедно со другите здравствени последици како што се репродуктивните или развојните проблеми кај децата.

zena-cistenje-260x152

5. Користете природни козметички производи

Ставањето на хемикалија на кожата е всушност многу полошо отколку конзумацијата на истата, затоа што кога ќе изедете нешто тоа мора да отиде во вашиот желудник пред да ви влезе во крвотокот. Тоа му дава можност на телото да ги детоксира работите кои би можеле да бидат штетни. Но кога ќе ја ставите хемикалијата на кожата, таа веднаш влегува во вашиот крвоток без никакво филтрирање, така што отровните хемикалии од козметичките производи во голема количина влегуваат во вашиот крвоток, лимфен систем и по тие патишта директно во вашите внатрешни органи.

kozmetika otrov

6. Ослободете се од својата тефлоска опрема за готвење

Околу 70% од опремата за готвење која се продава во САД на себе има тефлоски слој кој содрж перфлуорооктаничка киселина (PFOA) и други перфлуорирани соединенија кои се користат за пакување на храната за отпор на мастите и дамките.

А, добро е познато дека тефлонските тави почнувајќи да греат, отпуштаат токсини во вашата кујна. Кога тавата ќе достигне температура до 360 степени, се отпуштаат најмалку шест островни плинови.

teflon

7. Пијте чиста изворска вода

Ако добиете општинска вода, која е третирана со хлор, отровните нуспродукти на дезинфекција, настануваат кога тие дезинфицијенси реагираат со природно органските работи, како што е вегетацијата од водата.

DPB е преку 1000 пати поотровна од хлорот, и сите токсини и нечистотии присутни во водата, како флуоридот, и разните фармацевски лекови.

plasticni sisinja voda otrovni

8. Одберете органска храна

Голем број на пестициди и хербициди се потенцијално канцерогени, а вие сте изложени на нив кога јадете конвенционални угоени намирници и производи од животинско потекло. Американската агениција за заштита на околината (ЕPA) смета дека 60% хербициди, 90% фунгициди, и 30% инсектициди се канцерогени, а повеќето од нив му штети на вашиот нервен систем. Некои од пестицидите/хербициди кои се класифицираат како веројатно или можни канцерогени се:

– Chlordane Heptachlor Tetrachlorvinphos

– Carbayl Propohur Lindane

– Dichlorvos Phosmet Permethrin

idea-otrovna-tunjevina-konzum-k-plus-1328585176-80424

9. Избегнувајте конзервирана храна

Избегнувањето на конзервирана храна е можеби најдобриот начин за да го избегнете bisfenol A – хемикалија која ги ремети ендокрините и е поврзана со ракот на репродуктивните проблеми и проблеми со фетален развој, заедно со другите здравствени проблеми.

10. Ослободете се од микробрановата печка

Ако користите пластични садови во микропечката, тоа може да го забрза времето кое треба потенцијално канцерогените работи да влезат во вашата храна. Освен тоа микробрановите создаваат нови работи, кои не можат да се најдат во природата, а се наречени радиолитичи соединенија.

 

Scroll to Top