Гадафи се обиде да го спречи бранот терор низ Европа, но САД го уби!

Горчливиот критичар на глобалните Влади и поранешниот американски претседателски кандидат, доктор Рон Паул, го проколна Западот поради игнорирантските однесувања, по опомените да не го рушат либискиот лидер Муамер Гадафи. Тој пред неговата смрт, ги предвиде тоа што се случи во Европа низ изминатите години и подемот на исламиските екстремисти кои можат да ја нападнат Еурора.

Тоа го кажа години пред да Саламан Абеди кога ја детонираше експлозивната направа убивајќи 22 лице, повеќето деца, на концертот во Манчестер.

Децата, адолесценти и возрасни се собраа за концертот на ѕвездата Аријана Гранде, и почнаа да излегуваат по завршувањето на концертот, од местото каде беше одржан кога Абеди ја детонираше експлозивната направа полна со гелер, предизвикувајќи пекол, и тешко ранувајќи голем број од присутните, и усмртувајќи 22 лица.

Дали можел да се спречи нападот во Манчестер? – Дали, и многу време пред неговото предупредување, МI5 исто така имале информации и предупредиле за ваквиот инцидент во печатот?

„Гадафи еднаш рече – „Кога почнаа радикалите да се издигаат во Источна Либија? – Токму во моментот кога Америка ги поддржа“, изјави тој,

„Говорев со тие момци, тоа се радикални исламисти, тоа се терористи, ако и понатаму ги поддржувате, ќе настане голем проблем“.

Доктор Паул го цитираше текстот од Телеграф, од јануари 2016 година, под името „Полковник Гадафи кој го предупреди Тони Блер на исламистичките напади на Европа, откривајќи ги и телефонските разговори“, Во истите е наведена содржината на комуникациите меѓу двајцата лидери, и на нив може да се слушне како лидерот на Либија, ги прогнозираше идните експлозии низ Европа, од страна на радикалите кои имаа поддрша од Западот.

Очигледно не треба да се биде доволно паметен да сфатиш какви последици и влијание ќе има ова по цела Европа“, Поддршката на тие терористи, за да ги остварат своите цели – на 25 февруари 2011 година, Гадафи ги насети и истото тоа може да се докаже во телефонските разговори кои ги имаше со поранешниот премиер на Велика Британија, Тони Блер предупредувајќи го:

„Тие (џихадистите) сакаат да го контролираат Медитеранот, а потоа да ја нападнат Европа“.

Гадафи во половина час разговор, во повеќе наврати тврдеше дека само сака да ги заштити либиските цивили, од продолженото насилие од страна на ал – Каидините борци – во битките во кои владините сили не можеа да направат напредок. Цитирајќи го транскриптите на коментарите на Гадафи во текот на повикот, Британски Телеграф понатаму наведува:

„Ние не се бориме против нив, тие не напаѓаат нас. Сакам да ви ја кажам вистината. Не е тешка ситуацијата воопшто. Приказната е едноставна:

Организацијата ги постави терористите, во Северна Африка. Тие се нарекуваат Ал – Каеда во Северна Африка… Терористите во Либија пак се слични на оние од Америка пред 9/11.

„Тие успеаа да добијат оружје и да ги уплашат луѓето. Луѓето не можат да ги напуштат своите домови… Тоа е џихад ситуација. Тие имаат оружје и ги тероризираат луѓето на улица“.

Потоа, во следниот повик четири часа подоцна, додаде:

„Јас ќе морам да ги вооружам луѓето и да ги подготвам за борба. Либискиот народ ќе умре, а последиците ќе бидат на Медитеранот, Европа и низ целиот свет.

Тие вооружени групи ја користат ситуацијата (во Либија) како оправдување – и ние ќе се бориме против нив“.

Всушност, семејството Абедијев се бореше против Гадафи во текот на бунтот во 2011 година.

Како што доктор Павао напоменува, очајните зборови на Гадафи не беа замислени како закана, туку како совет на Блер на погубните последици на манипулација на терористите од страна на САД, но и западните сојузници, не само на подрачјето на Северна Африка и Блискиот исток, туку и во Европа.

Денеска, гледаме наслови преполни со вести за семејството на Абедијев, кои два пати контактирале со британската известувачка служба, за проблемите кои нивниот сакан син ги започна со неговата терористичка фантазија.

„Абедијевата поддршка на тероризмот беше пријавена оваа година во безбедносните служби“, извести The Times. „Британскиот антитерористички телефон пред пет години имал пречки во врската со Абедијев. Тие биле пријавени како насилни изјави, вклучувајќи го и тврдењето дека, тој би сакал да биде бомбаш самоубиец и дека тоа е „Ок“.

Иако останува нејасно зошто Абеди бил пропуштен низ цивилниот надзор, од страна на MI5, тоа што го направил очигледно дека требало да биде и предупредување за одредени лица, кај западните известувачки служби.

Неговиот брат кој сега е уапсен во Триполи, наводно потврдил дека Салман и тој се членови на опасни, истоимени Исламски држави – и дека неговиот брат Абеди говорел за своите планови за нападот во Манчестер.

Недолго откако Гадафи се упатил со молба во Блаир, кај другите западни лидери, судбината на неговата земја Либија и неговата, биле запечатени.

Со неговото рушење и убивање, планот на замена на американскиот петродолар со златен африкански динар – кој би довел до развој – не можел да се оствари.

И неговото предупредување за престојниот пропаст низ делови на Европа – ќе произлезе од мешањето на културите и владите на суверените народи и манипулациите на терористичките собири, кои ќе послужат како хегемонски плен – и сега можат да бидат само одек во главите на оние кои најмногу се виновни, кога по тие предупредување се правеа глуви.

 

Scroll to Top