Хороскопски знаци кои имаат краток фитил, пламнуваат за неколку секунди

Во астрологијата одредени хороскопски знаци често се поврзуваат со одредени темпераменти и емоционални реакции. Меѓу нив, некои знаци имаат репутација дека имаат краток фитил. Кои се овие знаци и што се крие зад нивната избувливост?

Овен
Прв на листата е Овенот, знак познат по својата огнена природа. Со Овните владее планетата Марс, богот на војната, што ја објаснува нивната тенденција да реагираат брзо и импулсивно. Тие се страствени и кога чувствуваат предизвик, нивната прва реакција е борба, а не бегство. Нивната директност и недостаток на трпение може да ги доведе до точка на вриење побрзо отколку што многумина очекуваат.

Шкорпија
Шкорпијата, уште еден воден знак со кој владее Марс, е исто така познат по својот краток фитил. Шкорпиите се интензивни и емотивни, со длабоки чувства кои брзо можат да прераснат во гнев доколку се чувствуваат изневерени или повредени. Нивната страст може да биде двојно поостра кога станува збор за конфликт, а нивната желба за одмазда ги прави еден од најинтензивните знаци во зодијакот.

Лав
Управувани од Сонцето, Лавовите се знак кој сака да биде во центарот на вниманието. Имаат големо срце, но и големо его, што може да резултира со брзи изливи на гнев кога се чувствуваат запоставени или кога нивниот авторитет е доведен во прашање. Лавовите се горди и не сакаат да ги предизвикуваат, па затоа нивниот краток фитил често произлегува од потребата да се зачува достоинството и доминацијата.

Близнаци
Иако можеби изненадувачки, Близнаците можат да имаат и прилично краток фитил. Со Меркур, планетата на комуникацијата, овој воздушен знак може брзо да премине од тивок разговор во жестока расправија. Нивната двојна природа значи дека можат брзо да се префрлаат помеѓу емоционалните состојби, а нивната способност брзо да размислуваат значи дека понекогаш реагираат пред да размислат за последиците.

Scroll to Top