Хороскопски знаци кои не знаат да прифатат шега на нивна сметка

Некои луѓе минуваат низ животот со насмевка на лицето и способност да се смеат на сопствените грешки, додека други едноставно не можат. Родените во овие хороскопски знаци не знаат да прифатат шега на нивна сметка.

Јарец
Јарците се познати по својата амбиција и често можеме да ги видиме како се искачуваат до височините на успехот, но кога станува збор за шега на нивна сметка, изгледа како да се исклучени сите сензори за хумор. Ако имате пријател Јарец, сигурно знаете дека смеењето со него е резервирано за специјално одбрани моменти, а шегата на нивна сметка обично не доаѓа блиску.

Девица
Девиците се познати по својата аналитичка и перфекционистичка природа, но кога станува збор за смеење на самите себе, изгледа дека им недостига таа способност. Сакаат да бидат совршени во сè што прават, а тоа вклучува и како се перцепирани. Кога некој ќе се обиде да се пошегува на нив, тие често ќе го сфатат тоа како критика или обид да го уништат нивниот перфекционистички имиџ.

За Девицата, смеењето на своја сметка често значи признавање на некаква слабост или недостаток, што е тешко да го прифатат.

Шкорпија
Шкорпиите се познати по својата длабока и интензивна природа, но кога станува збор за исмејување, се чини дека нивната сериозност се зголемува десеткратно. Тие живеат длабоко под површината и ретко дозволуваат другите да ја видат нивната ранлива страна.

Поради ова, шегата на нивна сметка често се толкува како обид да се навлезе во нивната емотивна сфера, што ги прави отпорни на смеење на самите себе. За Шкорпиите хуморот е моќно оружје, но смеењето на нивна сметка често се смета за слабост.

Scroll to Top