Кучето го пронаоѓа најдобриот човек од семејството кое го чува и му е најлојално

На сите им е добро позната блиската врска помеѓу кучињата и луѓето. Не се зборува попусто дека „кучето е најдобриот пријател на човекот“.

Кучињата не ги сакаат сите луѓе подеднакво. Кога едно семејство го одгледува своето милениче, кучето обично го пронаоѓа најдобриот човек и му е најлојално.

Науката потврди: Оние кои се грижат за милениците се подобри луѓе

Не мора да биде тој што го посвоил или официјалниот сопственик на кучето. Кучето не е секогаш најлојално на оној што ја полни неговата чинија со храна.

Дознајте подолу како тој го избира својот најдобар пријател меѓу луѓето.

Постојано се со својот сопственик

Кога одгледувате куче, поминувате многу време со него, се грижите за него, се приврзувате кон него како што и тоа за вас. Таа посебна врска се зајакнува од ден на ден.

Секоја позитивна активност со вашето домашно милениче ја зајакнува неговата љубов кон вас. Затоа играјте со него што е можно почесто.

Шетањето е исто така важно, но не на начинот на кој вие едноставно дозволите вашето куче да го тргне поводникот и повеќе да не гледате што прави. Прошетката е исто така можност да се зближите.

Играјте со него, скријте ја топката за да ја бара. Исто така, галењето и чешлањето се уште еден начин за поврзување. Ако го направите ова, вашето куче ќе научи дека забавни и возбудливи моменти доаѓаат од дружењето со вас.

Ја чувствуваат љубовта од нивниот сопственик

Ако живеете во големо семејство, вашето куче може да има повеќе драги луѓе, но тој или таа ќе биде особено приврзан кон лицето кое најмногу се грижи за него.

Ако вашето куче е активно и живо, тој ќе ја цени личноста која најдобро ја задоволува неговата потреба.

Кучињата знаат многу добро кој што им обезбедува и лесно ќе го изберат својот миленик од луѓето. Вниманието и љубовта што ја добиваат влијае на неговото однесување кон вас. Колку повеќе му давате, толку повеќе ќе добиете за возврат.

Од сопствениците добиваат само позитивно

Кучињата создаваат позитивни вибрации со луѓето околу нив. Важно е кучето да направи што може најдобро за вас. Не викајте, да го карате, или уште полошо физички да го казнувате.

Кучињата треба да бидат воспитани со позитивно наградување за доброто однесување како што се игра, подарок, а не удар.

Целта не е кучето да се исплаши од сопственикот, туку да научи дека сè доаѓа од него е добро. Така ќе биде полесно да разбереме што сакаме од него, тој ќе не слуша и ќе нè сака.

Зошто кучињата никогаш не смеат да јадат чоколадо?

Карактерите ви се совпаднале

Кучињата ги избираат своите омилени луѓе според тоа колку им се допаѓа нивниот карактер или колку се слични. Повеќето кучиња имаат слични карактеристики со нивните сопственици.

Кучињата полни со енергија претежно сакаат активни луѓе, додека мирни кучиња сакаат луѓе кои живеат помирен живот, поминуваат време претежно дома.

 

Scroll to Top