Мелинда Гејтс донираше 375 милиони долари на индустријата за абортус за да го забрза процесот на депопулација на црнците

На неодамнешниот глобален самит за планирање на семејствата во Лондон, Мелинда Гејтс, сопругата на милијардерот и основач на Мајкрософт Бил Гејтс, најави дека Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс ќе донираат 375 милиони долари за организацијата која овозможува контрацепција и абортус во текот на следните четири години, во склоп со британското списание „Marie Claire“.

Иако Гејтс изјави дека парите ќе бидат користени за контрацепција и сексуално образование, „LifeNews.com“, објасни дека таквите тврдења се неточни.

„Спонзорските пари кои се дадени, и овозможуваат на организацијата, да полесно ги развива и овозможува изведбите на абортус низ целиот свет“, известуваат од таму.

Со други зборови, секој долар од фондацијата Гејтс, кој се подарува на организацијата „Планирано родителство“, за дистрибуција на контрацепциски апчиња или изградба на абортус-„френдли“ клиники, ја ослободува фондацијата „Планирано семејство“, да ги троши своите пари на нешто друго што го има во план“.

Фактот дека Мелинда Гејтс подари толкав износ на пари, за напорите на контрола на популацијата е прилично чудно, со оглед на фактот дека и таа и нејзиниот сопруг беа долгогодишни заговорници на организацијата како што е „Планирано семејство“, од каде, неодамна се разоткриени како продаваат органи на неродени бебиња.

На пример, меѓу 2009 и 2013 година, Фондацијата Гејтс, извеси дека јавно донирала 71 милион долари на организацијата „Планирано родителство во Америка“, „Меѓународната федерација на Планирано родителство“, и „Планирано родителство во западен Вашингтон“.

Господин и госпоѓа Гејтс исто така донирале дополнителни 46 милиони долари на „Marie Stopes International“, британска организација позната по давањето на „безбедносни услуги за абортус“, во 2012 година. Планираното родителство претежно се фокусира на своите клиники за абортус во подрачјата каде што живеат Афроамериканците, а големите стапки на абортус во Америка се спроведуваат на афроамерикански жени. Во блогот објавен во јуни во 2014 година, Мелинда напиша: „Ширум светот постои широк, длабок и силен консензус:

Треба да им се даде на сите жени, информации и алатки за време на  нивната бременост за да се осигура безбеден и здрав начин на бременост, кој е најдобар за нив.

„Мелинда изјави: „Во САД и ширум светот, емоционалната и лична расправа за абортусот се заканува да застане на пат на спасување на консензусот на гледиштата на основното планирање на семејството“.

Убиството на црни бебиња е опишано како „безбедност“ за жените.

Има нешто многу чудно во тоа што, Мелинда Гејтс и други левичари зборуваат за абортусот. Ако навистина го земеме во предвид времето и ги послушаме сите што ни говорат, девет од десет пати ќе слушнеме како се споменува зборот „безбедност“ во врска со абортусот.

Тие тврдат дека го поддржуваат „Планираното родителство“, на тој начин што жените можат да добијат пристап до „безбеден абортус“. Ни соопштија дека жените сакаат да бидат во можност да ја добијат постапката на абортус, кој се извршува во „безбедно и удобно“ опкружување.

Веб страницата „Marie Stopes International“, вели дека организацијата ги извршува „контрацепцијата и сигурната услуга на абортус“.

Реалноста е дека кога е во прашање абортусот, тоа никогаш не е безбедно. Кога невините бебиња се во матката и се распарчуваат на повеќе делови, кога се крши черепот со клешти, а потоа се вшмукува во вакум, тоа е се, само не е безбедно.

За жал, либералите, феминистите и заговорниците за абортус, не го препознаваат фетусот како одвоен облик на живот, заедно со свои сопствени бели дробови, сопствен мозок и сопствено срце кое чука.

Наместо тоа, тие рутински го означуваат како „насобрани клетки“, а потоа им се дава зелено светло, да го третираат како такво, а не како човечко суштество кое живее и дише.

Постои нешто иронично во меѓународната организација наречена Планирано родителство, која секој ден ги спроведува постапките, кои го уништуваат потенцијалот за родителство.

Земајќи го животот на невиното дете, тие се затскриваат зад тоа дека возрасните осбено на жените не се подготвени да бидат родители.

Како слободен граѓанин на Соединетите Држави, Мелинда Гејтс, има право да ги донира своите пари речиси на секоја организаија која посакува. Но, само затоа што таа има право изворно, или неизворно да го финансира абортусот и ужасот кои се одвиваат внатре во тие објекти (клиниката за планирано семејство), не значи дека е морално прифатливо.

 

Scroll to Top