ВАТИКАН ОБЈАВИ – Јогата и Хари Потер доведуваат до опседнатост на демоните

Реномираниот ватикански егзорцист тврди дека „сотонската јога“ и сериите од типот на Хари Потер се одговорни за големиот бран на демонска опседнатост кај младите луѓе во целиот свет.

Отецот Чезаре Тругуи ја предупреди Католичката црква дека се бележи драматичен пораст на демонска опсднатост во добар дел од светот во последните неколку години, и тие го вперуваат прстот кон романот на Ј.К. Ровлинг и праксата на користење на јога.

Професорот Џиусепе Ферари, неодамна присуствуваше на состанок во Рим, каде католичкото свештенство расправаше за плановите за решавање на „кризата на демонска опседнатост“ и изјави дека Ватикан ги осуди книгите и филмовите кои ги „слават волшебниците“ и активностите како јога со кои се „доживува сотонскиот дух“.

Ватикан исто така одреди да гледањето на популарните ТВ серии како „Trie Blood“ и „The Vampire Diaries“ кои содржат демонски ликови и ги прикажуваат како убави, харизматични млади луѓе, можат да ги свртат младите луѓе да се насочат кон окултизмот, пишува Индипендент.

А ако тие млади луѓе подоцна почнат да практикуваат јога, тогаш пеколот ќе се ослободи и демонските ентитети ќе влезат во нивното тело, давајќи им „вонземјенска сила“, според отецот Чезаре.

Говорејќи за Индипендент, отец Чезаре изјави дека видел многу поединци како „говорат на различни неразбирливи јазици и покажуваат вонземјенска сила“ а откако ќе станат зависни на праксата на јога, неговата неговата религија укажува и предупредува на можноста за настанување на зли духови во нивните тела.

„Има и такви кои се обидуваат да ги претворат луѓето во вампири и ги учат да ја пијат крвта на другите луѓе, или да ги поттикнат да имаат посебни сексуални односи за добивање на посебна сила“, изјави професорот Ферари на состанокот.

„Овие групи стануваат зависни од таканаречени убави млади вампири кои во последните неколку години ги имаме видено многупати“.

Дали јогата е сотонистичка вежба или само пракса на мелење на телото и умот?

Во своите корени, јогата потекнува од древното обожавање на хиндуистички богови, со разни пози кои претставуваат единствени облици на одавање на почест на тие ентитети. Со тоа, другите религии, како католицизмот и христијанството, заклучиле дека оваа пракса не е ускладена со нив и дека тоа може да доведе до тоа да, демонските духови влезат во телото на луѓето.

Други пак тврдат дека вежбањето на јога во реалноста повеќе е фокусирано на напредните движења и истегнувања и физички вежби и дека тоа може да доведе до заздравување и подобрување на основната сила, подобра циркулација на крвта и намалување на стресот.

Намерата на лицето кое вежба јога, а и не само јога, со други зборови, е она што се дефинира како опсег, односно пракса, која влијае на суштеството и душата.

Но отецот Тругуи ја гледа јогата како сотонистичка работа, тврдејќи дека „тоа доведува до зло баш како и молчењето на Хари Потер.

А за да се носат со тие последици, неговата вера морала да прогласи дополнителни шест егзорцисти, со што бројот се искачил на 12, само да се занимаваат со она, за што тој предупредува дека порастот е веќе 100% зголемен во бројот на барањата на егзорцизмот во последните 15 години.

„Министерството кое го објави егзорцизмот малку е познат меѓу свештениците“, изјави отец Тругуи за Индипендент.

„Тоа е како да тренирате да станете новинар, не знаејќи како да направите интервју“.

Истовремено, отец Аморти признава дека Римокатоличката црква е позната по сите видови на тврдоглави сексуални скандали, кои исто така се индикатор на демонските активности – а изјави и дека тие скандали претставуваат доказ, дека „Ѓаволот на дело е внатре во Ватикан“.

„Постојат хомосексуални бракови, и хомосексуални посвоени деца, оплодувања од епрувета и низа на други работи“, додае монсињор Луиџи Негри, како и надбискупот Ферара Комачиа, нешто за за кое што тој вели е доказ за егзистенцијалното зло во општеството.

 

Scroll to Top