(Видео) Доктор Ник Бегиќ го разоткрива постоењето на ХААРП

ХААРП, или програмата за активно високофреквентно истражување, повеќе од дваесет години е релоциран во цивилниот сектор.

Американската војска се одлучила на ваков чекор кога програмата решила да ја предаде во институционални раце, поточно на Универзитетот „Алјаска“.

Преку контроверзната програма се проучува јоносферата и таа често е поврзана со нејзината манипулација на времето преку патот на фреквенциите, а наводно може да ги помести и тектонските плочи, што повремено доведува до големи потреси.

Андрија Пухариќ во педесеттите и шеесеттите години од минатиот век спроведувал експерименти со ваквата програма преку која можел да го контролирал човечкиот ум.

На почетокот на деведесеттите години во Ник Бегиќ својата книга го разоткрива ова.

Тој гостувал и кај познатиот американски водител Алекс Џонс, каде што говорел на оваа тема.

Братот на Ник Бегиќ е познат сенатор и беше еден од клучните советници во текот на двата мандата на Барак Обама во Белата куќа.

Scroll to Top