ВНИМАВАЈТЕ ШТО КУПУВАТЕ – Отрови на секој чекор!

Секој кој зема витамин ц треба да ги избегнува следните „меки“ пијалоци : како Фанта, диетална Кока-Кола , Спрајт и Пепси Макс. Овие пијалоци содржат натриум бензоат и имаат 211 на етикетата. Хемиската реакција помеѓу витаминот ц и натриум бензоат е бензен, кој е многу канцерогена хемикалија .

coke_bomb_3Бензенот може да предизвика сериозни оштетувања на ДНК во митохондриите до тој степен што целосно го оневозможува нејзиното исфрлање. Митохондриите конзумираат кислород за да ви дадат енергија и ако ги оштетите, може да дојде до сериозни нарушувања на клетките , кои често стануваат фатални.

Меѓу широкиот спектар на болести поврзани со оштетувањето на ДНК-та се Паркинсонова болест и доста голем број на невродегенеративни болести. По ова следи приказната за бомбоните „Mentos“ и кока -кола. Никогаш немојте да ги мешате овие две работи бидејќи тие предизвикуваат хемиска реакција (просто кажано експлозија) во стомакот. Ова се однесува не само на „Mentos“ туку и за сите производи на база на „нане“ – или ментол меѓу кои се и Tic Tac, Mint Life Savers, Cool Mint’s. Сепак, вистинскиот виновник не е ментолот, туку аспартамот во диеталните пијалаци, со број 951 на етикетата. Исто така избегнувајте го бројот 950 acesultam F.

Труењето со аспартам е научно поврзано со 92 симптоми на болести. Повеќето европски земји го забранија увозот и употребата на аспартамот меѓу кои се и сите производи на сахарин, меѓу кои и Equal, Nutra-Sweet, Spoonful, и сите диетални пијалоци, вклучувајќи 6.000 производи кои ги има во супермаркетите.

st_colgate_f

Забраната влијае на употребата на овој производ, а за нивно продавање казните се движат од 9.000 до 90.000 евра. Мексико исто така размислува за забрана на сите 6.000 производи од аспартам.

Во Мексико, аспартамот е познат како Рамсфелдова болест, според Доналд Рамсфелд. Монсанто е сопственик на фабриката Nutra-Sweet i Searle, а Рамсфелд беше нејзин извршен директор, кој ја користеше својата моќ во Парламентот за овој смртоносен отров да добие одобрение од Администрацијата за храна и лекови (FDA) и да поттикне продажба на производи во кои има аспартам.

Избегнувајте ги сите пастите за заби произведени во Кина , особено Colgate поради тоа што содржи етилен гликол.

331700674_510c2e2e2b

Тоа е средство против замрзнување, високо токсично е, а прави дури и фатални оштетување на бубрезите, црниот дроб, белите дробови, крвните клетки, срцето и нервниот систем.

Него исто така го има и во некои средства за испирање на устата, во некои шминки, лосиони после бричење, детска пудра, влажни марамчиња, шампони и дезодоранси.

Според многумина најубави бомбони се шарените „Smarties“. Сепак, малкумина знаат дека тие ги содржат речиси сите токсични бои кои ги има на пазарот.

Најлоши се 102 и 104, а во нив ги има и 110, 129,131 и 133 кои се канцерогени, 124 кој е неповолен и 128 кој треба да се користи со екстремна претпазливост.

Покрај другото, „Smarties“ дури и не се направени од вистинско, туку од синтетичко чоколадо и немаат никаква хранлива вредност. Задолжително читајте ги етикетите на храната. Може да ви го спасат животот.

Scroll to Top