Во Финска 93% од силувањата се направени од имигранти од исламските земји

Нова студија открива дека 93% од мигрантските сексуални злосторства во Финска се направени од страна на мигрантите од исламските земји.

Истрагата на полициската академија во Финска открива дека во 2016 година имало 1052 барања за азил, а две третини од барањата биле од граѓани на Ирак.

Бројките исто така покажуваат дека од 116 осомничени за сексуални напади, 108 биле од исламските земји, од Ирак (83), Авганистан (14) и Мароко (6).

32% од казнените дела биле силувања, додека по 16% биле групно силување и сексуално вознемирување, пишува „Инфоворс“.

Речиси половина од злосторствата биле направени врз девојки од Финска помлади од 18 години.

Финска има околу 5,5 проценти имигрантска популација која не е родена во таа земја, од кои повеќето се Руси, Швеѓани и граѓани од Естонија, што значи дека муслиманските мигранти не го прават мнозинството во имигрантската популација, но, сепак се одговорни за огромниот број силувања и сексуални злосторства направени од страна на мигрантите.

Финска минатата година го претрпела својот прв исламски терористички напад во историјата откако 10 лица биле убиени во градот Турку, во југозападниот дел на Финска, од страна на Абдерахман Боуанане, азилант од Мароко, на кого му бил одбиен азилот.

Подоцна е објавено дека финските власти ги разгледале барањата за сместување и социјални услуги на поранешни терористи на ИСИС, кои барале повторно да бидат интегрирани во финското општество.

Скандинавскиот сосед Шведска ќе почне со правење статистика за мигрантите и насилниот криминал за првпат по повеќе од десет години, со оглед на неговиот невиден раст.

 

 

 

 

Scroll to Top