Газираната вода го намалува апетитот и е корисна за сите видови диети

Ако сакате газирана вода, не мора да се грижите дали има штетни ефекти врз вашето здравје.

Хормонот на глад грелин и хормонот на ситост лептин делуваат на рецепторите во грлото и стомакот, создавајќи чувство на помал или поголем апетит. Газирана вода го зголемува лептинот и го зголемува чувството на ситост.

Затоа чаша или две газирана вода со оброк го намалува апетитот и е корисна за сите видови диети.

Можете да се опуштите и слободно да го пиете вашиот омилен пијалок, газирана минерална вода – шампањ меѓу води.

Scroll to Top