Посни кифлички идеални за со пиво

СОСОТОЈКИ:

  • 300 гр брашно
  • 70 мл масло
  • 100 мл пиво
  • 1/2 прашок за пециво
  • малку сол
  • 200 гр мармалад
  • 200 гр шеќер
  • 100 мл вода
  • 1/2 сок од лимон
  • 1 ванилин шеќер