Рецепт за домашни баунти-пралини

Баунти пралини
Состојки: 150 гр трошки од кокос, 1 конзерва кокосово млеко (тврд дел), 2 лажици мелен еритритол, 1 лажичка екстракт од ванила, 80 гр чоколадо, 1 лажица кокосово масло.

Подготовка: Ставете го кокосовото млеко во фрижидер преку ноќ. Во сад измешајте ги трошките од кокос, цврстите материи од кокосово млеко, еритритолот и екстрактот од ванила и измешајте ја смесата со раце. За да ја направите формата, користете силиконски калап или обликувајте ги топчињата со раце. Готовите форми ставете ги во фрижидер неколку часа. Чоколадото растопете го со кокосово масло, оставете малку да се излади, па прелијте ги пралините. Готовите пралини чувајте ги во фрижидер. 

Scroll to Top