(Видео) Вежби за ублажување на хроничните болки во колената, колковите и стапалата

Меѓу 15 и 20 проценти од луѓето страдаат од хронична болка во колената. Покрај колковите и глуждовите, колената се први што страдаат поради модерниот начин на живеење. Ова станува сè  почест проблем, но, за среќа, постои решение што може да донесе олеснување.

dobivaj vesti na viber

Станува збор за специјално креирани вежби, кои, доколку се изведуваат редовно, може значително да ви помогнат. Пред сè, ви требаат стол, лента за вежбање и едно тениско топче.

Изведувањето на овие вежби трае вкупно 10 минути и секој може да ги направи бидејќи не се особено тешки. Освен што ја ублажуваат болката, влијаат и на подобро држење на телото, па можете да ги направите и превентивно.

Видете како изгледаат подолу во видеото:

Scroll to Top