Тереза Кесовија го прослави 81. роденден

By

Хрватската музчка дива Тереза Кесовија наполни 81 година. Со со песна, со славеничка торта , многу цвеќиња и подароци, таа го прослави роденденот . Забавта беше во кругот на семејството. Легендарната пејачка од Дубровник, Тереза Кесовија на музичката сцената е присутна 60 години. Првпат запеа на фестивалите во Опатија, Сплит, Загреб, Сараево и Белград . Нејзините песни беа популарни од Вардар до Триглав  во времето на поранешна Југолавија, но песните се наеазборавни и денес, како „Пријатели стари каде сте“, “Младост мојата убава радост“, „Ноно добар мој ноно“,“Старите љубови“. Тереза, приватно, зад себе има два брака, го има 57-годишен син Алан, внуката Мила, снаата Љиљана. Пејачката е позната и како голем вљубеник во  животните.

 

Ќе ви се допадне