Деки: Паѓаше снег на Ситонија, ова не се смета за одмор!

Полуостровот Ситонија во Грчка го зафати голема бура, каква што не се памети во последните неколку децении, а што се, таму се случува, опиша и Деки Пантелиќ.

Познатиот водител Дејан во моментов престојува на полуостровот Ситонија во Грчка, дел кој го зафати голема бура, каква што не се памети во последните неколку децении.

Таму настана вистински хаос откако настанаа огромни облаци, од кои истурало град па дури и снег, а Пантелиќ се огласи на социјалните мрежи, откако ситуацијата се смири.

„Во последните 24 часа на Ситониј се случи силно невреме под името Медуза. Како што велат староседелците во Грција, вакво невреме не се случило во последните 30 години. Плажите се потопени!

„Ќе видиме како ова ќе се одрази на српските туристи, дали ќе си заминат дома, или тие што тргнале веќе, ќе се вратат назад“, наведе тој покриен со мантија, имитирајќи го водителот Игор Спасов, на што се алудираше во коментарите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Не, не, ова не се смета за годишен одмор“, додаде водителот.

 

Scroll to Top