Хендикепирана девојка остави голем печат со настапот во Ѕвездите на Гранд

Дваесетгодишна хендикепирана девојка покажа невидена храброст да излезе на сцената во Ѕвездите на Гранд, и покрај тоа што Поповиќ се двоумеше дали да и дозволи да ги покаже своите способности.

Ако за некој кој синоќа можевте да го забележите во емисијата „Ѕвездите на Гранд“ и да кажете дека направи вистински бум во шоуто, тоа дефинитивно е младата девојка Кристина Томиќ!

Кристина излезе на сцената и го запеа хитот на Снежана Џуришиќ, „Никој не ме сакаше како ги“, и веќе на таа песна ги доби сите освен еден глас. Но, на другата песна, од Ана Бекута, „Што е мое тоа е само мое“, Кристина ги доби сите 7 гласови.

„Се сеќаваш Кристина на аудицијата во Тузла? Ти реков дека не сум сигурен дали те пуштам овде, меѓу ова жири, но дека ќе ти дадеме шанса да сепак покажеш некој од своите таленти. Доби 7-ца, и еве Аца прв ќе каже“, почна со својот говор Саша Поповиќ.

Но, Саша повторно се уфрли, прашувајќи ја Кристина, дали апсолутно не гледа.

„Не, имам остаток на видот околу 5%. Диоптријата е +8, па сега“, изјави Кристина, а потоа почна да зборува Лукас.

„Вака стојат работите, не гледајќи на тоа, поради тоа што тоа воопшто не е важно. Мене твоето пеење ми изгледаше, па не можам да кажам феноменално, но речиси беше феноменално. Поточно, прецизно, убаво. Ти фали малку енергија, а ги избра двете најдобри пејачки на овие простори, но јас се воодушевив како убаво и прецизно ги отпеа. Тоа што на крајот ме фасцинираше, е тоа што ја отпеа речиси идентично песната на Снежана, како и неа. Ти ги заслужи сите 7 гласови, не сметајќи на твојот хендикеп! На оваа сцена никогаш не гледам на тоа, ти заслужуваш да одиш во вториот круг!“, изјави Лукас.

Мислам дека Аца се кажа. Ти посакуваме среќа и тоа е тоа“, заврши Саша Поповиќ, не давајќи на било кој друг да коментира.

Scroll to Top