Јована Јоксимовиќ: Родителите ме оставија без пари, не ме галеа

Водителката Јована Јоксимовиќ веќе две децении има успешна телевизиска кариера, а освен на работата, таа е многу посветена и на семејството.

Познатата водителка Јована Јоксимовиќ денес живее во луксуз со популарниот пејач Жељко Јоксимовиќ со кој го има синот Коста и близнаците Срна и Ана, а во една прилика откри дека имало период кога немала пари, иако потекнува од богато семејство.

Имено, Јована истакна дека нејзините родители не ја галеле и покрај тоа што е сама, туку дека ја воспитале да се бори и да се грижи за себе.

„Она на што се гордеам е што генерациите на татко ми и мајка ми се од Белград, сите се родени тука, па и чукунбаба. Чувствувавме некаква привилегија што можеме да живееме во станот на нашиот прадедо. Мама секогаш ми велеше да се грижам. Моите родители имаа прекрасни плати и немавме од што да живееме, изјави во една прилика Јована во емисија каде што ги опиша и студентските денови:

„Родителите ме тераа и ме туркаа и се запишав на Економски факултет и мислев дека се ќе биде лесно, но всушност тоа беше нешто сосема друго. Тогаш првпат наидов на идејата дека не морам веднаш да плаќам за првата година, а токму тогаш моите родители ми го откажаа џепарлакот. Значи не сум разгалена, иако сум единица“.

Водителката потоа истакна дека соочувањето со сиромаштијата ја потресло и ја принудило да заработи пари за себе.

„А кога сфатив дека немам пари ни за пијачки, сфатив дека морам да работам. Значи, или родителите те оставаат да бидеш разгалена и да се правиш некоја важна белграѓанка, а немаш никакво образование зад себе, или те тераат да работиш“, заклучи тогаш таа.

Scroll to Top