Кои се вистинските имиња на српските пајачки

Неколку пејачки во Србија пред почетокот на кариерата ги смениле вистинските имиња со уметнички. Вистинското име на Ана Бекута е Гордана Надежда Полиќ.

Пејачка Нада Топчагиќ се вика Сенада Топчагиќ.

Лепа Лукиќ, пак, е Лепава Мушовиќ.

Вистинското име на фолк-пејачката Јана е Драгана.

Јами се вика Јасмина.

За Лепа Брена сите знаат дека е Фахрета Јахиќ.