Маринко Маџгаљ 20 дена пред да почине си ја исполнил најголемата желба

Познатиот музичар Маринко Маџагаљ, кој почина пред седум години од рак на панкреасот, 20 дена пред смртта си ја исполнил најголемата желба во животот и се крстел во манастирот Острог. Во 2015 година му беше дијагностициран рак на панкреасот, а за болеста не сакаше да разговара ни со најблиските.

Направи неколку операции, но неговата состојба не се подобруваше. Лекарите му соопштија дека му остануваат уште три месеци живот, а од тогаш се трудел секој момент да го искористи максимално и да го работи она што најмногу го сака.

Вечното момче, го нарекуваа многумина негови пријатели, а ќе остане запаметен по бројните улоги во филмовите и театарот. Додека идеше на хемотерапија снимаше серии во Црна Гора, а се обидуваше и да биде со семејството. Тие и понатаму говорат дека до ден денес не можат да се помират дека го нема.

 

 

Scroll to Top