„Не ни сонував дека ќе стане љубовта на мојот живот“ Мики Манојловиќ за 20 години помладата сопруга

Познатиот актер Предраг, Мики Манојловиќ (73) повеќе од две децении е во брак со актерката Тамара Вучковиќ (54) со која го има синот Иван.

Јавноста ја запозна преку улогите во сериите „Броз и јас“ и „На терапија“, како и во филмовите „Симпатија и антипатија“.

Тамара, која е директор на Југословенскиот драмски театар, и Мики се запознале на пробата на претставата „Злосторство и казна“ во 1992 година и како што вели познатиот актер, таа средба засекогаш му го променила животот.

„Тамара ја запознав додека работев на претставата „Злосторство и казна“. Се сеќавам дека јавно зборував за идната премиера и кажав дека ја запознав многу талентираната млада актерка Тамара Вучковиќ. Не ни сонував дека Тамара ќе стане и ќе остане љубов на мојот живот, дека ќе замине со мене во странство, а уште помалку дека ќе имаме син„ изјави своевремено Мики Манојловиќ за магазинот „Стори“ и додаде:

„Таа е мојот најголем поддржувач во сите мои професионални избори. Без неа не би бил таков каков што сум, без неа би бил којзнае каде, давејќи се во незнам кој и напуштајќи ги своите корени, воопшто не би придонел за другите култури, како и за моите“.

Тамара и Мики соработуваа и на еден проект, во серијата „На терапија“.

Медиумите потсетуваат дека Мики глумеше во сериите „Напишано“, „Грло од јагода“, филмовите „Танго Аргентина“ (1992), „Ние не сме ангели“ (1992), „Подземје“ (1995). , „Црна мачка, бела мачка“ (1998), „Завет“ (2007), „Беше еднаш во Србија“ (2013), „Јужен ветер“ (2020), како и многу други дела.

Scroll to Top