Нивес до Рубен: Сладок си, но денес ќе плачеш

By

Пејачката Нивес Целзиус (36) уште еднаш покажа колку е голем фан на хрватската фудбалска репрезентација. На социјалните мрежи објави порака со фотографија што му ја посветила на англискиот репрезентативец Рубен Лофтус Чик (22).

Dear Ruben 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 you’re a doll.You are so cute and it’s just wonderful to watch England not just for soccer, but for every millisecond when you jump into the frame and our hearts skip a beat. You’re so beautiful when you smile and that’s certainly one of the reasons why we women rooted for England. But we’re sorry. In the next match we do not want you to smile! Croatia is a small nation. We have the most beautiful natural women in the world and men do not lag behind. We have the most beautiful sea, rivers, mountains and beautiful nature which we do not rejoice as we should. The reason is because many think mainly about which bills to pay each month and should they give up bread, milk, electricity or heating. But there are those rare moments when we are happy, when it is irrelevant whether the bills are paid or we are ill, when it seems to us all that only the sky is the limit. And that is when our Croatia national football team is playing. So my dear Brits, I’m sorry, but Croatia has to be a world champion because we deserve it! Sorry Ruben, but surely you’re also cute when you cry. For your comfort, come to our beautiful Adriatic sea. Take Alli’s @rubymae3223 with you. We love her too. And I promise we’ll be your gracious hosts. ❤❤❤❤❤ #rubenloftuscheek #croatia #worldchampion #worldcup #loveletter #wag #vatrenozavatrene #kadniveskazevamos #cro

A post shared by Nives Celsius (@nivescelsius) on

„Драг Рубен, ти си како кукла. Толку си сладок што, едноставно, е прекрасно да се гледа Англија не само поради фудбалот туку и поради секој кадар во кој ти ќе влезеш. Прекрасен си додека се смееш и си една од причините поради кои ние девојките навиваме за Англија. Но, жал ми е. Не сакаме да се смееш на следниот меч“, му порача Целзиус и додала дека Хрватска е мала нација со најубавите природни жени на светот зад кои не заостануваат ниту мажите. Го има најубавото море, реки, планини и прекрасна природа, која не ја ценат толку колку што треба затоа што многумина само размислуваат за тоа како да платат сметки.

A post shared by Nives Celsius (@nivescelsius) on

Сепак, постојат ретки моменти кога сме среќни, кога не е важно дали сметките ни се платени или дали сме болни или, пак, кога ни се чини дека само небото ни е граница. А тоа е кога игра хрватската репрезентација. Затоа, драги мои Британци, Хрватска треба да биде шампион на светот затоа што тоа го имаме заслужено. Прости Рубен, но сигурно си сладок и кога плачеш. А за утеха, дојди на нашиот прекрасен брег, ќе бидеме совршени домаќини“, му порачала Нивес на фудбалерот на „Челси“ и англиската репрезентација.

Со пораката Нивес ставила и своја фотографија со бујно црвено деколте, а на градите напишала CRO за да не дојде до забуна за кого навива. Нејзиниот пост за неколку часа собра речиси десет илјади лајка, а разголената фотографија на Нивес со бујните гради предизвика и коментари од типот: „Ти си кралица“, „Една е Нивес“ и „Многумина би сакале да бидат како тебе“.

Ќе ви се допадне