ОД СИТЕ ЖЕНИ НАЈМНОГУ ЈА САКАВ НЕА: Тој беше прв сопруг на филмската дива Милена Дравиќ

Филмската дива Милена Дравиќ има 77 години, а позната е по бројни филмови, претстави и улоги, но и како сопруга на великанот Драган Гаги Николиќ кој почина.

Пред Гаги, првата љубов на Милена бил режисерот Пуриша Ѓорѓевиќ кој денес има 93 години. За неа вели се најдобро и додава дека му останала најголема љубов.

– Најважно во животот е да не се плашиш, јас не се плашев никогаш. Гледам луѓе среќни, насмеани, некогаш и богати. Но сите имаат еден страв, сите се плашат од несреќа и мислат дека е заразна. Јас уште ја гледам жената која ме остави во осумдесетите и изгледа уште не ми дошол памет. Најголема љубов ми беше Милена, ја крунисавме со брак во 1960-тата. Кога забележав дека не сум човек за неа, пријателски се разделивме, вели тој за спрските медиуми.

По него таа го кажа судбоносното „Да“ со режисерот Воислав Кокан, и беа во брак до неговата смрт во 1969-та година, а потоа се омажи за Гаги.

Scroll to Top