Отиде легендата на српската музика – Ивица Дачиќ се прости од Цуне

„Ќе ни недостигна неговата лојалност, и приврзаност кон публиката која го сакаше и почитуваше“, изјави министерот за надворешни работи на Србија.

Ивица Дачиќ, првиот потпретседател на Владата на Србија и министерот за надворешни работи, упати телеграма со сочувство до семејството Предраг Гојковиќ – Цуне, кој почина на 85 годишна возраст.

„Примете го моето искрено сочувство по повод заминување на вашиот сопруг и татко. Цуне на сите ќе ни недостастува и ќе ни остане во памтење како легенда на српската музика со која многу генерации пораснаа и се оформуваа. Ќе ни недостига неговата лојалност, и приврзаност кон публиката која го сакаше и почитуваше, а која несебично даваше“, се наведува во телеграмата.

 

„Сигурен сум дека со неговите песни и господарски став на сцената, ќе пораснат уште многу генерации на кои ќе им биде пример“, наведе Дачиќ.

 

Scroll to Top