Рада Манојловиќ: Може да ме излаже кој како сака

Рада Манојловиќ призна дека е една од оние луѓе кои се малтретирани секогаш кога на календарот е 1 април.

„Секоја година паѓам на 1 април. Можеш да ме свртиш околу прстот, затоа што сум лековерна. Им верувам на луѓето и верувам во се што ќе прочитам во весник, дури навечер кога ќе видам дека е 1 април и кога ќе си дојдам на себе, тогаш се опуштам“ вели Манојловиќ и открива зошто често ја мамат на Светскиот ден на шегата.

„Затоа што навистина не размислувам. Не знам ни кој ден е, која година е, а камоли датумот“, додаде Рада.

Пејачката откри и дали успеала да најде некој за 1-ви април да го излаже.

„Не можев да го направам тоа бидејќи не можам да молчам. Не можам да лажам. Сега можеби звучи необично, но дури и кога некој друг во моето друштво ќе исмејува некој трет, јас сум таа што вели „ајде, кажи му“. Ја уништувам секоја шега. Не можам да се воздржам, како дете сум“, признава Рада.

„Кога ќе видам дека некој верува во тоа, имаш луѓе кои те држат во таа шега, можат да те „малтретираат“ цел час“, додава Рада и објаснува зошто не може да ја држи устата затворена.

Scroll to Top