Родителите ја бранеа нивната љубов, а таа го сакаше и кога тој беше сиромашен: Дино Мерлин со децении гради музичка кариера

Пејачот Дино Мерлин со децении гради музичка кариера. И покрај неговата огромна популарност, тој успеа да го задржи приватниот живот од јавноста.

Дино Мерлин ретко ја покажува сопругата Амела со која е заедно со децении, а заедно имаа две деца.

Нивната љубовна приказна е многу интересна.

„Со сопругата Амела сум од својата седумнаесетта година и сè уште ми е убаво. Немам проблеми или скандали. Додуша, не сме биле во брак толку години, бидејќи се забавуваме скоро пет години“, изјави Дино.

Бидејќи Амела студирала архитектура и била дете од богато семејство, нејзините родители биле против љубовта со Дино, бидејќи тој бил сиромав.

„Се боревме, се криевме, но никој не можеше да не раздели. По пет години тајно се венчавме. Тоа беше романтична свадба, иако буквално ја киднапирав сопругата. Со нас беа само мојот кум и сестрата на Амелија, која беше кума. Говорот на матичарот ми беше предолг, постојано гледав во вратата да не дојде некој да ни ја расипе среќата“, изјавил пејачот.

„После свадбата отидовме на свадбено патување во Дубровник, а кога се вративме се преселивме кај мајка ми и веднаш го почувствувавме влијанието на секојдневието. Ме чекаше голема одговорност за семејството и напорна работа, а родителите на Амелија беа толку лути што половина година не сакаа ни да се слушнат со неа“, се присетува Мерлин на тие времиња и додаде:

„Но, времето лечи сè, па денес родителите на Амелија ме сакаат дури и повеќе отколку што заслужувам.

Scroll to Top