Сега немаме ни бардови ни легенди – Милан се прости од Љубиша Самарџиќ

Ми ја отвори најголемата врата во мојата професија, која тешко се отвора… Ме создаде… напиша Милан Васиќ…
Milan Vasić, Ljubiša Samardžić
Еден од најголемите српски и југословенски актери на сите времиња Љубиша Самарџиќ почина во 81 година од животот. Од него на интернет се простија многу луѓе, меѓу кои и Милан Васиќ, кој со популарниот Смоки соработуваше во филмот „Коњи врани“.
„Толку не здолжи, да ни се потребно два животи за да ти се одолжиме… Сега повеќе немаме ни БАРДОВИ  ни ЛЕГЕНДИ… Беше последниот… Фала ти за укажаната доверба. Ми ја отвори најголемата врата во мојата професија, која тешко се отвора… Ме создаде… Фала ти што дозволи да лично те запознаам и да видам колкава големина од човек се. Многу научив од тебе… ЧОВЕЧИШТЕ, нека ти е вечна слава“, напиша Милан и ја објави заедничката фотографија која можете да ја видите подоле.

 

Видеото на следниот линк:

Scroll to Top