Северина пееше на драг шоу во Загреб: „Ова покажува дека има поинаква Хрватска“

Северина настапи како гостин изненадување на драг забавата што се одржа во клубот Бугалоу во Загреб. Кога пејачката се појави на сцената, публиката ја поздрави со врисоци и громогласни песни.

Настапот започна со песната Бред Пит.

„Покрај тоа што си најголемата хрватска ѕвезда, ти си и најголемиот човек. Сите го препознаваат тоа, сите го чувствуваат. И затоа сите те сакаат. Ти благодарам што секогаш се бориш за правата на обесправените“, напиша една од обожавателите на Северина на нејзиниот Инстаграм.

Во еден момент пејачката им се обрати на присутните.

„Само вистинска држава ги признава сите малцинства. А да беа големи, како што не се, ќе го признаеа. Секогаш кога излегувам на сцена ме фаќа нервоза, но жал ми е што вие морате да чувствувате трема секој пат кога ќе излезете надвор меѓу луѓето“, рече Северина.

„Ова е забава за луѓето и за оние кои се чувствуваат така. Ова покажува дека постои поинаква Хрватска“, додаде таа и доби громогласен аплауз од публиката.

Scroll to Top