Српскиот принц Караџорџевиќ се заколна на вечна љубов со неговата сакана Даница

Во Соборната црква одржано е кралското венчавање, прво после речиси 100 години во Србија, кога на вечна љубов се заколнаа принцот Филип Караџорџевиќ и госпоѓицата Даница Маринковиќ, ќерка на српскиот прославен сликар Милан Цилет Маринковиќ, школувана во Париз и Лондон.

dobivaj vesti na viber

Невестата за еден од најважнтие денови во животот ја одбра креацијата на Роксанда Илинчиќ, српската дизајнерка која исклучително е призната во Велика Британија.

На големата прослава на која присуствуваа бројни официјални лица од странскиот и домашниот џет-сет.

Scroll to Top