Свекорот на Николина Пишек поставил надзорни камери на гробот на неговиот син за да докаже дека водителката не го посетува

Водителката Николина Пишек која неодамна стана заштитно лице на РТЛ и е модератор на емисијата „Маскиран пејча“. Во интервју открива детали за приватноста и за нејзината најтешка година во животот по ненадејната смрт на нејзиниот сопруг Видоје Ристовиќ, со која беше во брак девет години и ја добија ќерката Уна Софија.

„Беше навистина тешка година и се уште се обидувам да се вратам во нормала. Едноставно морам да го сторам тоа заради моето семејство, околината, моето дете, мојата најмлада ќерка која дефинитивно зависи од мене, ме гледа и ги впива моите емоции. Затоа не смеам да се чувствувам лошо за неа“, изјавила Николина Пишек, чија ситуација ја искомплицирала врската со нејзиниот свекор Миша Гроф.

Таткото на нејзиниот покоен сопруг ја обвини Николина дека се обидела да извлече пари од него и дека не го посетила гробот на нејзиниот сопруг, а на гробот на неговиот син поставил и надзорни камери за да докаже дека Николина не го посетува.

„Подобро да ги стави пред училиштето на внуката, можеби да биде добар дедо, да ја гледа повремено. Барем пред училиште, ако ништо друго“, рекла таа во интервјуто.

Сето тоа предизвикало медиумско внимание во Србија, од кое Николина Пишек се обидувала да се заштити со тужби. Нејзината цел, вели, не е финансиска добивка, туку продолжување на мирниот живот.

„Беше многу грдо, но не сум единствената. Сите знаеме за случајот на Северина, која исто така доживува невиден медиумски прогон поради нејзините приватни ситуации. Тоа е недостоинствена положба за секоја личност, особено за жена која е исто така е мајка и мора да продолжи да работи на сцената, според мене, тоа е неверојатно тешко искуство“, рекла Пишек.

А на прашањето на водителката дали ситуацијата би била поинаква доколку ја прифатела улогата на „добрата вдовица“, Николина Пишек одговорила: „Можеби, но се сомневам дека тоа би било доволно во мојот случај, бидејќи тука тенденциозните струи се формираа да ме дискредитираат со тоа што да носев црно, можеби ќе се случеше нешто слично, но мислам дека овој прогон, тивко прогонство и стигматизирање на вдовиците е присутен многу долго на целиот Балкан“, раскажала водителката.