Три камиони и 15 комбиња помош од Ибрахим Челикол за настраданите од Турција

По катастрофалниот земјотрес во Турција, каде се уште се вадат жртвите од урнатините, не престануваат да пристига хуманитарна помош од сите страни. Речиси сите славни актери во Турција почнаа со испраќање помош и поддршка за настраданите во земјотресот.

Познатиот актер Ибрахим Челикол, не престанува на својот Инстаграм профил споделува приказни од луѓе што бараат помош или информација за свои блиски кои исчезнале. Тој веќе испратил донации на кризните места. Според објавите, актерот покрај парични средства испратил 3 камиони и 15 комбиња со хуманитарна помош за градот Хатај.

И актерот Кивач Татлитуг донираше 9.800 евра, а турскиот фудбалер Мерих Демирал донираше скоро 50 илјади евра помош за настраданите.

Scroll to Top