Уапсен Сергеј Трифуновиќ затоа што го шетал кучето без поводник

Актерот Сергеј Трифуновиќ бил однесен во Општинскиот суд за прекршоци во Сплит, откако полицијата на плажата Каштелет добила дојва дека го шетал неговиот германски овчар без подводник.

Како што пренесуваат медиумите, откако полицијата стигнала Трифуновиќ почнал да им вика и да ги навредува, по што бил уапсен. Против него поднеле пријава за нарушување на мирот, односно за навреда на полицијата и чување на куче без надзор. Била предложена и парична казна.

За потсетување, за прекршок од член 17, за навреда на службено лице е предвидена глоба до 4.000 евра, а за прекршок од член 30, за чување куче без надзор до 1.000 евра.

Scroll to Top