Тие велат дека примерот на Вељко сега ќе го следат многумина и дека голем дел од младите ќе се вратат на село.

„Тие не сфаќаат се уште дека иднината на нашата земја е во земјоделието“, изјавил соседот Горан кој има куќа во близина на имотот на Вељко.

Вељко веќе некое време се занимава и со бизнис со кучиња. Тој главно чува азиски овчари.