Вучиќ доби подарок чеченска униформа, па се сликаше во неа

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ облечен во чеченска униформа се сликаше со советникот на чеченскиот лидер Рамзан Кадиров, Турк Даудов. Фотографијата ја објави Даудов.

„Рускиот народ за нас е братски народ, а вековната историја го докажала тоа многупати и нашите односи не може да бидат уништени“, рече Вучиќ.

На крајот од средбата, Даудов на Вучиќ му подари национална наметка и капа, истакнувајќи ја цврстината на Србите, слична на суровиот карактер на планинарите. За потсетување, Србија е една од ретките земји која не воведе санкции за Русија поради инвазијата на Украина.